David Armstrong-Jones en zijn vrouw Serena.

Another royal divorce: zoon van prinses Margaret en gravin van Snowdon na 26 jaar als vrienden uiteen

De graaf en gravin van Snowdon, David Armstrong-Jones  en Serena Alleyne Stanhope, gaan na 26 jaar huwelijk als vrienden uit elkaar. Armstrong-Jones is de zoon van prinses Margaret, de overleden zus van de Britse koningin Elizabeth II, uit haar huwelijk met sterrenfotograaf Anthony Armstrong-Jones. Vorige week raakte nog bekend dat binnen de koninklijke familie ook Peter Phillips gaat scheiden.    

Tijdens haar kersttoespraak vorig jaar sprak koningin Elizabeth al van een "tamelijk hobbelig 2019" met prins Philip die een auto-ongeluk veroorzaakte, de perikelen rond brexit, de beschuldigingen tegen prins Andrew van seksueel wangedrag en prins Harry die gebukt ging onder de druk van de media.

Ook dit jaar brengt voorlopig niet veel soelaas voor de Queen: prins Harry deed met zijn gezin een stap opzij en verhuist gedeeltelijk naar Canada. En oudste kleinzoon Peter Phillips kondigde vorige week aan dat hij een punt zet achter 11 jaar huwelijk.

Gisteren kondigde de Queens neef ook zijn echtscheiding aan. David Armstrong-Jones en Serena Alleyne Stanhope, die de titel dragen van graaf en gravin van Snowdon, trouwden in oktober 1993. Ze kregen twee kinderen, burggraaf Charles en lady Margarita.


Het gezin voerde nooit officieel taken uit voor de Queen. Armstrong-Jones, die slechts 21e in lijn is voor de troon, heeft sinds de jaren 80 een bedrijf dat (luxe)meubels op maat maakt. De graaf van Snowdon schrijft ook boeken over meubels en interieurinrichting. 

De Queen en haar neef op Royal Ascot in 2018, de welbekende Britse paardenraces.

Meest gelezen