Sportoase

Eerste spadesteek voor sportcentrum Sportoase Groot Schijn

Op de Ruggeveldlaan in Deurne is de eerste spadesteek gegeven van het nieuwe sportcentrum "Sportoase Groot Schijn", dat het Arenazwembad zal vervangen.

Het wordt een groot sportcomplex in een park van 83 hectare, waar behalve een gewoon zwembad ook een recreatief zwembad komt met glijbanen en buitenzwembaden. Daarnaast komt er ook een schaatsbaan voor de ijshockeyclub, kunstschaatsers en recreanten. Het grote sportcomplex moet over anderhalf jaar af zijn.

"Wie dat wil, zal ook kunnen komen kijken naar de bouwwerf", zegt Michael Schouwaert, directeur van Sportoase. "We gaan bijvoorbeeld een openwervendag houden, daarmee willen we de buurt echt bij ons project betrekken."

Tegen het najaar van 2021 moeten de werken afgerond zijn. Het sociaal tarief van 2 euro dat in het Arenazwembad van kracht was, zal ook in Sportoase Groot Schijn gelden. 

Meest gelezen