Grote gewestweg tussen Dendermonde en Waasmunster wordt vernieuwd: "N446 wordt veiliger voor fietsers en er komt nieuwe riolering"

Deze lente nog starten de werken voor de heraanleg van de N446. Wegen en Verkeer gaat de gewestweg veiliger maken voor fietsers en ondertussen een nieuwe riolering aanleggen. Het gaat over een stuk van meer dan 7 km lang, verspreid over Dendermonde, Hamme en Waasmunster. 

"We hebben al heel veel wegenwerken gedaan, maar met 7,5 km is dit toch wel één van de langere", weet Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer, "zeker voor een fietspadenproject." Omdat het over zo'n lang stuk weg gaat, gaat het ook over meerdere snelheidszones. Die krijgen elk een ander soort fietspad: "In zone 70 komt een vrijliggend fietspad, in zone 50 wordt het een verhoogd fietspad."

Om de hinder zo klein mogelijk te houden, gebeuren de werken in verschillende fases. Ze beginnen in april in Dendermonde en schuiven dan via Hamme op richting Waasmunster. 

Rioleringswerken

Ondertussen wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Syryn: "Ook de rioleringswerken gebeuren gefaseerd. En we gaan de putten telkens zo snel mogelijk weer dichtmaken, zodat de mensen die op de N446 wonen maar heel even niet op hun oprit kunnen."

Kostenplaatje van 15 miljoen euro

"Het is een stevige werf, dus daar hangt ook een stevig kostenplaatje aan", weet Sylvie Syryn. In totaal kost de heraanleg van de N446 zo'n 15 miljoen euro. "Het grootste deel daarvan, 10 miljoen, is een investering van Vlaanderen. De rest wordt betaald door de drie gemeenten en waterzuiveringsbedrijf Aquafin."

De vernieuwde N446 zou klaar moeten zijn tegen het begin van 2024.

Meest gelezen