Radio 2

Hasselts HasHotel slachtoffer van waterlek binnenstad: "Dit is nog erger dan een café zonder bier" 

Een waterlek veroorzaakte vandaag hinder in de Hasseltse binnenstad. Vooral bij het HasHotel waren de problemen groot, maar in de vroege namiddag rond 14 uur was alles opgelost.  

Vanochtend is er een leiding gebarsten vlak naast het hotel, het water liep er vrij weg. Een handvol mensen van De Watergroep was druk bezig met de herstellingswerken. 

Als dit in het weekend zou gebeuren, zouden we veel meer problemen gehad hebben.

Saskia Beckers

In het HasHotel probeerde het personeel zo goed mogelijk om de gasten hun comfort te bieden en het werk verder te zetten. "De kamermeisjes stonden klaar om de kamers te poetsen maar ze moesten nog wachten op water", vertelt Saskia Beckers. "Voorlopig konden ze stofzuigen en de bedden opmaken." 

Gelukkig geen weekenddag

Dat het lek op een doordeweekse dag ontstaan is, vinden ze in het hotel een geluk bij een ongeluk. "Als dit in het weekend zou gebeuren, zouden we veel meer problemen gehad hebben", vertelt Saskia. "Ik vind dit persoonlijk erger dan een café zonder bier. Een groot deel van onze service hangt af van water. Een douche of een tas koffie bij het ontbijt. Dat hoort bij de hotelervaring."

Om 8 uur vanmorgen zijn de herstellingswerken begonnen. Tegen 14 uur waren alle problemen opgelost. 

Radio 2

Meest gelezen