Radio 2

Belgisch leger zoekt militairen: "Met  helikoptervlucht naar school hopen we jongeren aan te trekken"  

In de Don Bosco school in Haacht mocht vandaag één gelukkige leerling meevliegen in een helikopter van de luchtmacht. Dat gebeurde in het kader van een reeks workshops die het leger daar een hele dag komt geven. “Iedereen op school is jaloers, zelfs de leerkrachten”, zegt de gelukkige Cas de Strooper.

De helikopter steeg deze ochtend op in Bevekom en landde om half 10 op de speelplaats van de Don Bosco school in Haacht. Cas de Strooper mocht daar deel van uitmaken. Hij zit in het zesde middelbaar en was zeer blij met het nieuws. “Twee weken geleden moest ik opeens naar het kantoor van de pedagogische coördinator. Ik dacht al dat ik iets mispeuterd had, maar toen bleek ik een verrassing te krijgen”, aldus Cas.

Toekomst bij defensie

De vlucht vond plaats in het kader van een uiteenzetting van de luchtmacht in de school. “We hebben gemerkt dat de jeugd steeds minder weet over defensie. Daarom gaan we met een tiental mensen de hele dag met hen in gesprek. We zijn hier om te informeren, maar ook om enkelen van hen warm te maken voor een toekomst bij defensie”, zegt Majoor Gregory Bogaerts. Cas sluit die optie niet uit: “Ik heb er wel al over nagedacht om bij het leger te gaan, maar ik wil zeker eerst al mijn studies afmaken.”

Meest gelezen