Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Antwerpse tatoeëerder over trend gezichtstattoos: "Tatoeages worden almaar minder taboe"

Tatoeages zijn niet langer een uitzondering in het straatbeeld. Steeds meer mensen hebben wel ergens op hun lichaam een tattoo. Ook op plaatsen die niet bedekt zijn door kledij. Vooral de gezichtstatoeages zijn daarbij een opvallende trend.

De Amerikaanse ex-bokser Mike Tyson loopt al jaren rond met een gezichtstatoeage. Ook andere bekende popsterren en voetballers zijn er niet (meer) vies van, tattoos in het gezicht zijn tegenwoordig in. Ook mensen zonder sterrenstatus kiezen steeds meer voor een gezichtstatoeage. 

Ook in België wint de gezichtstattoo aan populariteit.  Steve Geerts, beter bekend onder zijn alias "Royal Bastard," werkt als tatoeëerder in Antwerpen. "Ik merk dat tatoeages steeds meer sociaal aanvaard worden. Ook al heb je een tatoeage op je voorarm of hand, toch vind je tegenwoordig relatief makkelijk een job. En dat vind ik uiteraard heel positief", zegt Geerts. "Al zie ik gezichtstatoeges in onze contreien toch nog vooral bij mensen die zelf in de branche zitten."

Mensen staren je sowieso aan. Als je dat niet wil, moet je niets in je gezicht laten zetten.

Antwerps tatoeëerder Steve Geerts

Ook Geerts heeft gezichtstatoeages. "Ik ben er zelf wel pas aan begonnen van zodra ik zeker was dat ik een job in de tattoosector te pakken had."

Wanneer je een tattoo in je gezicht laat zetten, moet je je volgens Geerts ook bewust zijn van de gevolgen. "Ik word nog steeds raar bekeken. Zo'n gezichtstattoo blijft natuurlijk nog altijd speciaal. Mensen staren je aan. Als je dat niet wil, dan zou ik gewoon niets in je gezicht laten zetten", lacht hij.

Foto: Joakim Steyls

Meest gelezen