Radio 2

Ziekenhuis in Deinze krijgt mini-Tesla voor kinderen: "Het leidt hen af en geeft hen minder stress"

Het AZ Sint-Vincentius in Deinze heeft van Tesla Gent-Latem een mini-Tesla gekregen. Het ziekenhuis werkt al een hele tijd aan een kindvriendelijk imago en de schenking helpt daarbij. De kinderen op de pediatrische dienst mogen met het autootje naar onderzoeken rijden. Dat helpt om stress te verminderen als ze bij de dokter moeten gaan. 

Het initiatief van Tesla Gent-Latem wordt met plezier onthaald in het ziekenhuis. Tesla schonk een knalrood elektrisch mini-Tesla-wagentje voor de allerjongste patiëntjes. Vanaf nu kunnen ze "rijden" naar een consultatie. Of ze mogen er een ritje mee maken na een vervelend onderzoek.

Het is een perfect afleidingsmanoeuvre

Hoofdverpleegkundige Natalie Froyman

Minder stress

"Het is een perfect afleidingsmanoeuvre", legt hoofdverpleegkundige Natalie Froyman uit. "De auto trekt de aandacht van de kinderen, waardoor ze minder stress hebben tijdens een opname of een bezoek aan onze afdeling." Ook voor de ouders is het een geruststelling als hun kind rustig bij de dokter gaat, legt ze nog uit.

Meest gelezen