Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens 400 arrestaties tijdens openingsweekend carnaval Sao Paulo

Tijdens het openingsweekend van het carnaval in het Braziliaanse Sao Paulo zijn minstens 400 mensen gearresteerd. Dat melden de staatsautoriteiten. De meerderheid werd beschuldigd van diefstal.

Tijdens de eerste twee dagen van feestvreugde pakte de politie 265 volwassenen en 21 minderjarigen op en werden 127 anderen gearresteerd tegen wie een arrestatiebevel was uitgevaardigd, luidde het in een verklaring. Daarnaast werden "45.017 voertuigen geïnspecteerd, 24 wapens en 59,9 kilo drugs in beslag genomen".

Aan het carnaval in Sao Paulo, dat plaatsvindt in de Anhembi Sambadrome, nemen clubs uit verschillende buurten - bekend als samba scholen - deel aan een enorme parade. Dit jaar zullen naar verwachting ongeveer 15 miljoen mensen het carnaval bijwonen.

De Braziliaanse pers meldt dat een politieagent het vuur opende op een groep mensen die probeerden een ketting van hem te stelen, met als gevolg dat vijf mensen gewond raken. Joao Doria, de gouverneur van de staat Sao Paulo, verdedigde de politieagent zijn gedrag en zei: "Hij deed wat hij moest doen".

Meest gelezen