Scholieren planten bijna 3.000 bomen in Machelen

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van verschillende lagere scholen in Machelen hebben vandaag meegeholpen bij de aanplanting van een nieuw bos, goed voor bijna 3.000 bomen.  Zij waren dolenthousiast.  Het bos wordt 60 are groot.

Het bos is een initiatief van het Agentschap Natuur en Bos, de gemeente Machelen en de Vlaamse overheid.  Het gaat om een eerste perceel want de nood aan groen is groot in de Vlaamse Rand rond Brussel.

Ook de volgende jaren maakt Natuur en Bos percelen klaar voor bebossing. Het streefdoel is om verschillende kleine bosjes te verbinden met het oude Floordambos.  Het is de bedoeling om er één groot bos van te maken met zijn eigen fauna en flora met wandelpaden en speelzones.

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van verschillende lagere scholen hebben meegeholpen bij de aanplanting.  Ze waren dolenthousiast, zegt leerling Mila : "Wij zijn hier bomen aan het planten want er is veel te weinig groen."

1 miljoen bomen voor Vlaams-Brabant

De Vlaamse overheid streeft er naar om in deze legislatuur 4.000 hectare bos aan te planten. Voor Vlaams-Brabant zou het specifiek gaan om 1 miljoen extra bomen. Iedereen wordt gevraagd om daaraan mee te werken.

Meest gelezen