Radio 2

Opa Theo kampeert 15 dagen voor schoolpoort om kleindochter in te schrijven: "Ik doe alles voor haar"

Aan de Daltonschool 1 in Hasselt kamperen nu al mensen voor de schoolpoort. Dat staat vandaag in Het Belang van Limburg. De inschrijvingen starten daar op 2 maart, maar er zijn nog maar twee plaatsjes vrij. Theo Jammaers (63) uit Hoepertingen kampeert er al sinds zondag in zijn mobilhome, om zijn kleindochter te kunnen inschrijven. Tegen de start van de inschrijvingen staan er dan vijftien kampeerdagen op de teller. 

Een opvallend zicht aan de schoolpoort van de Daltonschool 1 in Runkst (Hasselt). Daar staan twee mobilhomes voor de poort, en dat twee weken voor de effectieve inschrijvingen voor volgend schooljaar. Theo Jammaers staat met z’n mobilhome als tweede in de (korte) rij. “Zondagavond zag mijn dochter plots een mobilhome voor de schoolpoort staan”, vertelt Theo. “Ze hebben mij dan onmiddellijk opgetrommeld en nu sta ik hier. Er zijn maar twee plaatsen in de school, dus het moet wel.”

Doordat Theo nu plots voor de schoolpoort moet staan, valt zijn vakantie in het water. “Mijn vrouw en ik zouden normaal in de krokusvakantie met onze mobilhome een tocht gaan maken. Dat gaat nu niet door. Maar ik vind het niet erg. Alles voor mijn kleinkind”, lacht hij.

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

Gelukkig heeft Theo het goed in zijn mobilhome. “Ik slaap hier altijd heel goed en ik heb voldoende voedsel en koffie. De mensen voor mij in de rij zijn ook heel sympathiek. Ik zie ze niet als concurrentie. Zij willen ook het beste voor hun eigen kinderen, zoals ik voor mijn kleindochter."

Ik begrijp niet dat er geen systeem bestaat dat iedereen tevreden stelt.

Theo Jammaers

Vorige maand maakte de stad Hasselt nog bekend dat ze dan toch niet met een centraal aanmeldingssysteem zouden werken. Dat deed toen vermoeden dat heel wat ouders aan de schoolpoort zouden moeten kamperen, wat Theo nu ook aan den lijve ondervindt. “Ik begrijp niet dat er nog steeds geen systeem bestaat dat iedereen tevreden stelt. Op het platteland hebben we daar geen last van, maar in een stad wonen zoveel mensen en iedereen wil natuurlijk wel de beste school die aan de wensen voldoet.”

Theo zal dus nog zeker twee weken voor de schoolpoort van de Daltonschool 1 in Hasselt te zien zijn. Maar heel erg vindt hij dat niet. “De leerkrachten en directie van de school hier zijn heel vriendelijk. En als je weggaat ben je je plek kwijt, dus ik blijf sowieso. Mijn familie komt me ook regelmatig even aflossen.”

Meest gelezen