Radio 2

Halle opent pop-upkinderdagverblijf in woonzorgcentrum: "Dit is uniek"

In Halle is er een pop-upkinderdagverblijf geopend in het woonzorgcentrum Pacha. Een jaar lang kunnen er vijftien kindjes verblijven. De organisatie Solidariteit voor het Gezin opent de pop-up om hun vergunning te beschermen. 

Het idee voor een pop-upkinderdagverblijf kwam er omdat de organisatie, Solidariteit voor het Gezin, momenteel bezig is met het opbouwen van een nieuwe kinderopvang. Maar die werken liepen wat vertraging op, en als de opvang niet van start ging zou ze hun vergunning kwijt zijn. "Gelukkig kunnen we dankzij de stad Halle hier in het woonzorgcentrum kindjes opvangen. Halle heeft al te weinig kinderopvang. Als wij onze vergunning kwijt waren zou dat probleem nog groter worden", zegt Ingrid De Meerleer van Solidariteit voor het Gezin. 

We kijken al uit naar activiteiten met de kindjes en de bewoners van het centrum samen.

Ingrid De Meeleer, Solidariteit voor het Gezin

De organisatie is heel blij dat ze in het woonzorgcentrum terechtkunnen. "Het is een unieke situatie, en we gaan zeker en vast ook activiteiten organiseren met de kindjes en de bewoners van het centrum samen." Het pop-up kinderdagverblijf gaat een jaar openblijven en er kunnen vijftien kindjes opgevangen worden. 

Verbouwingen lopen vertraging op

Ongeveer een jaar geleden kocht Solidariteit voor het Gezin een oude boerderij. Het plan is om daar een nieuwe kinderopvang op te bouwen. Normaal gezien opende de opvang rond deze periode, maar de afbraak is nog niet afgerond. "We verwachten dat we tegen januari volgend jaar in de boerderij zullen kunnen starten," zegt De Meerleer, "en dan zullen we deze speciale locatie ook verlaten." 

Meest gelezen