Videospeler inladen...

Storm Dennis maakt einde aan eindeloze reis van spookschip 

De storm Dennis heeft zondag nog een einde gemaakt aan de eindeloze reis van een spookschip uit Tanzania. Het schip, 77 meter lang, was al meer dan een jaar op drift, maar kwam zondag op de Ierse kust terecht. In september 2018 liep het vrachtschip vast in de Atlantische oceaan. Tien bemanningsleden werden toen van boord gehaald door Amerikaanse reddingsdiensten. Sindsdien werd het schip nog maar één keer opgemerkt op zee. Tot zondag dus, op een strand in de buurt van Cork.

Videospeler inladen...

In Groot-Brittannië heeft de doortocht van storm Dennis het voorbije weekend zware overstromingen veroorzaakt. Op vele plaatsen is het gevaar nog niet geweken. Maar liefst 200 waarschuwingen voor overstromingsgevaar blijven van kracht. Verschillende rivieren staan op het punt om buiten hun oevers te treden.  Duizenden huizen staan nog altijd onder water, vooral in Wales en in de Engelse Midlands.  

Meest gelezen