Google Street View

Fiets- en autotunnel, en een breder wegdek rond het viaduct in Wilsele: Anderhalf jaar bumperen op E314 in beide richtingen

In maart starten de werken rond het viaduct in Wilsele. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat eerst een fietstunnel aanleggen. In april volgt een autotunnel en ook het wegdek op de E314 wordt vernieuwd en verbreed. Er wordt sterke verkeershinder verwacht in beide richtingen.

In maart starten de eerste werken, met de aanleg van een fietspad.  Tijdens die werken zal de Aarschotsesteenweg in de richting van Leuven, voor een maand afgesloten zijn van alle verkeer.

In april starten de werken van een fiets- en een autotunnel aan de Kesselosesteenweg. Tegelijkertijd wordt ook het viaduct aangepakt met een renovatie en een breder wegdek, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer: "De werken aan het viaduct in Wilsele op de E314 zullen voor heel veel hinder zorgen voor de pendelaars naar en van Brussel.  We starten eind maart en de werken zullen zeker tot de zomer van 2021 duren.  Het verkeer zal dus twee keer op twee versmalde rijstroken worden gebracht."

Spitsstrook

Om de veiligheid en doorstroming op de E314 tijdens de werken aan de renovatie en verbreding van het viaduct te verzekeren, is Wegen en Verkeer genoodzaakt om de op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) af te sluiten. De opritten richting Lummen en Brussel worden vanaf eind maart een jaar afgesloten. De afrit komende van Lummen wordt ongeveer een half jaar afgesloten. De automobilisten worden omgeleid naar de omliggende op- en afrittencomplexen. Om de handelszaken in Wilsele en aan de Leuvense Vaart bereikbaar te houden, blijft de afrit komende van Brussel wel steeds open. 

De renovatie en verbreding van het viaduct gebeurt met het oog op de aanleg van een spitsstrook tussen Herent en Aarschot. Tijdens die renovatiefase moet het verkeer dan over 2x versmalde rijstroken over het viaduct van Wilsele rijden. De spitsstrook zelf wordt aangelegd tussen 2021 en 2022.

Meest gelezen