"Als het leven van je dieren op het spel staat, dan doe je toch alles om hen te redden"

De Britten kregen het het afgelopen weekend hard te verduren, toen storm Dennis over hun land trok. Hevige winden en bakken regen leidden tot overstromingen, ook in Derbyshire, waar boerin Faye Russell plots een buurvrouw over de vloer kreeg die haar kwam melden dat een aantal van haar schapen en lammetjes dreigden te verdrinken. De 26-jarige vrouw bond onmiddellijk een touw rond haar middel, gaf het uiteinde aan de buurvrouw, sprong in het koud stromende water en redde wat er te redden viel. Haar verhaal kon op sociale media op veel bijval rekenen.

Faye Russell op nieuwswebsites Metro en Unilad: "De regen viel met bakken uit de hemel. Samen met de wind was het alsof ik in tweeën gesneden werd. Maar als je dieren in gevaar zijn, wat doe je dan? Dan zet je toch je leven op het spel. Dat moet je dan doen!"

"Dieren zijn nu eenmaal het belangrijkste in het leven van een boer. Belangrijker dan jezelf of wat dan ook. Want zij zijn ons leven. De afgelopen weken waren erg druk, met al die lammetjes die geboren zijn. Uren heb ik ’s nachts bij de schapen doorgebracht. Je beschouwt ze op den duur zelfs als huisdieren en kent ze allemaal bij hun naam."

"Het leek misschien gevaarlijk, maar men kon me altijd op elk moment uit het water trekken, mocht er iets gebeuren. Uiteindelijk moesten 2 mensen het touw vasthouden, omdat de wind zo sterk was. Terwijl ik de schapen en lammetjes onder de armen op het droge probeerde te krijgen. Schapen zijn niet dol op water, maar ik denk toch dat ze het leuk vonden toen ze me zagen aankomen."

"Ja, alle schapen en lammetjes werden uiteindelijk gered. Met dank ook aan mijn fantastische buren!"

Meer foto’s kunt u hier vinden.

Meest gelezen