Radio 2

Arbeider krijgt metalen platen van twee ton op zijn benen in Koekelare

In Koekelare is een man vanmiddag zwaargewond geraakt na een arbeidsongeval in het metaalbedrijf Koddaert. Het liep fout toen een aantal zware metalen platen werden overgeladen met een liftbrug. 

Het ongeval gebeurde in de Ambachtenstraat in Koekelare. De platen, die samen meer dan twee ton wegen, werden verplaatst met een liftbrug, maar vielen omver. Ze kwamen op de benen van de arbeider terecht. Zijn collega’s verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten.

Het is beter om slachtoffers die gekneld zitten niet meteen te bevrijden omdat er dan kans is op interne bloedingen

Brandweerkapitein Filip Vandenberghe

Wachten om slachtoffer te bevrijden

De brandweer was snel ter plaatse, maar kreeg de opdracht om de arbeider nog niet te bevrijden tot de MUG-arts er was. Zo kon hij onder medisch toezicht bevrijd worden. Zodat er geen kans was dat de druk door zijn inwendige wonden zou toenemen, wat fataal kan zijn. Van zodra de arts er was en de man pijnstillers had gekregen, is hij door de brandweer bevrijd met de hulp van luchtkussens.

Hij raakte zwaargewond aan de benen, enkels en knieën. Toch mag hij van geluk spreken, want de platen zijn loodzwaar. De politie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren. 

Meest gelezen