Belgische luchtmacht zoekt mee naar vermist passagiersvliegtuig in Frankrijk

In de buurt van Noord-Frankrijk wordt gezocht naar een passagiersvliegtuig dat gisteren verdween op zee. Ook de Belgische luchtmacht zoekt mee met een NH-90 Kaaiman-helikopter, die gestationeerd is op de luchtmachtbasis in Koksijde en uitgerust is met een thermische nachtzichtcamera.

Het vliegtuig steeg rond 14.30 uur op op het vliegveld van Saint-André de l'Eure in Normandië en vloog naar Saint-Valéry-en-Caux in Frankrijk toen het verdween. Aan boord zat maar een passagier.

Verschillende getuigen en een seinpaal waarschuwden het Centre régional opérationnel de surveillance et de sauvetage (Cross) van Gris-Nez dat een klein vliegtuig was neergestort op twee kilometer ten noordwesten van Fécamp.

De zoektocht werd dinsdagavond rond 23.20 uur opgeschort en wordt vandaag opnieuw opgestart.

Meest gelezen