Aankomst Brabantse Pijl voor vrouwen dit jaar  in Overijse 

De Brabantse Pijl voor vrouwen komt dit jaar in Overijse aan. Vorig jaar lag de finish nog in Gooik. De vrouwen zullen in Overijse hetzelfde parcours afleggen als de mannen. Koersdirecteur Didier Laporte spreekt van een 'extra meerwaarde' voor de vrouwenwedstrijd.

De wedstrijd voor vrouwen vertrekt op de markt van Lennik. De officiële start, vanaf daar telt de afstand  en loopt de tijd,  gebeurt aan het Kasteel van Gaasbeek. Gaasbeek is een deelgemeente van Lennik. De wedstrijd is 122 kilometer lang. De aankomst in Overijse is rond 14 uur. 

Geen IJskelderlaan

In de finale van de Brabantse Pijl ontbreekt dit jaar de helling van de Ijskelderlaan. Dat is een gevolg van wegwerkzaamheden. De Ijskelderlaan was de voorbije jaren de voorlaatste helling van de finale. De helling wordt vervangen door de Moskestraat in Terlanen bij Overijse.  De Moskestraat is 500 meter lang en ligt in kasseien. De renners rijden twee keer, in de laatste twee rondes, over de nieuwe helling.

Meest gelezen