foto: Radio 2

Brandende jacuzzi in Lummen zet ook auto van buren in brand en vernielt deel van woning

In Lummen is vanmiddag een jacuzzi in brand gevlogen. Het vuur is waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect in het tuinhuisje waar de jacuzzi stond. Het vuur sloeg daarna over naar een haag en de auto van de buren. 

"De brand in de Acaciastraat in Lummen is niet beperkt gebleven tot de jacuzzi", vertelt Wouter Vliegen van de brandweer. "Het tuinhuisje waar het vuur ontstaan is, is helemaal verdwenen. De brand sloeg daarna over naar de haag en de auto die vlakbij de jacuzzi stonden.  De auto is volledig uitgebrand. De dubbele woning die vlakbij stond, is beschadigd aan het dak en er is ook rookschade."

"Er vielen geen gewonden", gaat Vliegen verder. "De bewoners waren allemaal al naar buiten toen we aankwamen. Door de hitte is wel een raam van het huis gesprongen en is er rookschade. Het huis zal wel moeten verlucht worden maar het is wel nog bewoonbaar." 

foto: Radio 2

Meest gelezen