Carnavalsgrap: inwoners Zichem moeten urinestaal inleveren voor onderzoek waterkwaliteit Demer

Inwoners van Zichem kregen de afgelopen dagen wel een heel vreemd verzoek in de bus. Uit een onderzoek zou blijken dat er in de Demer afwijkende waarden vastgesteld zijn. Via de brief werd opgeroepen om een urinetest te doen. Het gaat echter om een grap.

Heel wat inwoners van Zichem keken nogal raar op toen ze een brief kregen met het verzoek een urinestaal te nemen. Er zouden namelijk afwijkende waarden teruggevonden zijn in de Demer.  Aan de brief hing ook testmateriaal zodat de inwoner er zelf mee aan de slag kan: een staafje om urine te testen en een wattenstaafje om een bijkomende speeksel- en stoelgangtest uit te voeren.

Verder wordt er in de brief aangeraden om “geen alcohol, kivila of babycham” te drinken.

Carnaval

Op sociale media wordt er flink om de brief gelachen. Dat het om een grap gaat laat zich pas merken onderaan de brief waar het adres van de afzender staat: De Watergrap, Beerputstraat 3500 Leuven.

Dat de brief net nu in de bus valt is geen toeval, want binnenkort viert de gemeente weer carnaval en naar goede gewoonte, wordt dat in Zichem ook stevig gevierd.

Wie achter de grap zit, is niet geweten.

Meest gelezen