Verdacht poeder in brief bij hof van beroep in Antwerpen is bakpoeder

Bij het hof van beroep in Antwerpen is vanmorgen een brief met een verdacht poeder toegekomen. De mensen die in aanraking kwamen met de brief werden afgezonderd. De civiele bescherming kwam ter plaatse om de brief op te halen en de bureaus schoon te maken. Na onderzoek bleek dat het om onschuldig bakpoeder ging.

"Als er een melding van een poederbrief binnenkomt, willen we geen risico's nemen", zegt Wouter Bruyns van de lokale politie van Antwerpen. "De brandweer en de civiele bescherming zijn opgetrommeld en ze hebben de verdieping waar de brief is geweest, ontruimd. Ook de mensen die in contact kwamen de brief zijn afgezonderd. "

De civiele bescherming nam de brief mee voor analyse en daaruit blijkt nu dat het volstrekt ongevaarlijk poeder is: het is bakpoeder.

Het gebouw moest niet volledig ontruimd worden, dus de zittingen konden gewoon plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wie de brief verstuurd heeft.

Meest gelezen