© ProCip - creative.belgaimage.be

Brussels beursgebouw wordt open galerij én biertempel

Het beursgebouw in het centrum van Brussel wordt binnenkort omgevormd tot een galerij waar je gewoon de hele dag door doorheen kan lopen. Op de tweede verdieping komt er ook een belevingscentrum over het Belgische bier.

Brussel wil het beursgebouw teruggeven aan de Brusselaars. "De grote hal zal voortdurend toegankelijk zijn. Zo zal je dus ook makkelijker van de Grote Markt naar de voetgangerszone kunnen wandelen zonder helemaal te moeten omlopen", zegt Brussels Minister Sven Gatz. Je kan het gebouw langs vier ingangen doorwandelen, zowel van de voor- naar de achterkant als van de ene zijkant naar de andere. "De deuren worden breder zodat ook mensen in een rolstoel makkelijk in de beurs binnen kunnen."

Bierbelevingscentrum

Op de tweede verdieping van het beursgebouw komt er een bierbelevingscentrum. "Dat wordt natuurlijk wel betalend. Een 100-tal Belgische brouwerijen werken mee, dus het zijn zeker niet alleen de grootste spelers die aan bod komen. Het is vooral de bedoeling dat toeristen de cultuur van ons Belgische bier leren kennen. Iets drinken kan je dan nadien in de skybar bovenaan of in één van de vele café's in de stad", aldus minister Gatz.

De renovatiewerken starten deze zomer, begin 2023 moet het hele project open gaan voor het publiek.

Stad Brussel
Stad Brussel

Meest gelezen