Chris Boone schreef al meer dan 200 carnavalsliedjes: “Een goede hit mag geen clichés bevatten”

Wat is Aalst Carnaval zonder muziek? "Helemaal niets", zullen de liefhebbers van het volksfeest antwoorden. Gelukkig is er ex-prins carnaval Chris Boone. Hij schrijft al sinds zijn zeventiende de ene carnavalshit na de andere en zorgt ervoor dat menig Aalstenaar zijn liedjes kan meekwelen tijdens de stoet van komende zondag.

“Ik heb al meer dan tweehonderd hits geschreven”, vertelt Chris Boone. “Alles begon op mijn 17e. Toen schreef ik mijn eerste liedje en ik had meteen de smaak te pakken.  Toen het nummer door de boxen op de Grote Markt van Aalst klonk, begon iedereen te springen en te dansen. Ik dacht meteen: dit wil ik blijven doen.”

Op zoek naar inspiratie

“Een carnavalshit is bijna altijd een parodie op een bestaand nummer”, gaat Boone verder. “Ik bewerk de nummers op twee manieren. Soms word ik gewoon geïnspireerd door het originele nummer, maar daarnaast heb ik ook een document waar ik allerlei slagzinnen en ideeën verzamel.” 

Ik werk vaak met dubbelzinnigheden,  zo schreef ik ooit een nummer over "twee koplampen"

Geen clichés

“Een goede carnavalshit mag geen clichés bevatten”, geeft Boone nog mee. “Ikzelf werk heel vaak met dubbelzinnigheden. Zo heb ik ooit een lied geschreven over "twee koplampen". Als je naar de tekst luistert, zou je kunnen denken dat er over een auto wordt gezongen, maar het gaat eigenlijk over de boezem van een vrouw”, lacht hij. “Ik probeer er wel altijd voor te zorgen dat het niet te plat is.” 

Twee vrouwen vroegen mij om ook eens te schrijven over mannen

En wie hoopt dat er ook nummers over mannen bestaan, heeft geluk: “Omdat ik meestal dubbelzinnige dingen schrijf over vrouwen, hadden twee vrouwen mij gevraagd om eens iets over mannen te schrijven. Ik heb speciaal voor hen het nummer “Twintig centimeter” gemaakt. Een lied over mannen die liegen over de grootte van hun edele delen”, lacht hij.

Meest gelezen