Foto: Brandweer Brussel

Brusselse brandweer heeft zware klus aan dakbrand in discotheek Le Mirano 

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is de brandweer urenlang in de weer geweest met een dakbrand die heeft gewoed in discotheek Le Mirano aan de Leuvensesteenweg. De isolatie onder het dak had vuur gevat. 

 

Gisterenmiddag rond 14.20 uur kreeg de Brusselse brandweer een oproep binnen van een dakbrand in de bekende discotheek Le Mirano. Bij dakwerken vatte de islolatie onder het 400 vierkante meter grote dak vuur. "Het heeft heel wat tijd in beslag genomen om dat smeulend isolatiemateriaal volledig te blussen", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

Brandweermannen werden met touwen beveiligd om te voorkomen dat ze zouden vallen, mocht het dak instorten

Walter Derieuw, Brandweer Brussel

Om de brand te blussen werden er gaten in het dak gemaakt. "Het was te gevaarlijk om via de binnenkant te werken", legt de woordvoerder uit. "De brandweermannen op de daken werden beveiligd met touwen door de collega's van onze klimploeg om te voorkomen dat ze ook zouden vallen, mocht het dak inzakken." 

Lees verder onder foto

Omdat er via gaten in het dak werd geblust, heeft de interventie bijna vijftien uur geduurd, tot vijf uur deze ochtend. "Het was een zware klus, waar we veel mensen hebben moeten voor inzetten. We konden gelukkig een beroep doen op de vrijwilligers van het Rode Kruis, die brandweermannen met ziekenwagendienst hebben vervangen, zodat ook zij naar de brand konden gaan. " 

Schade is groot

De schade aan de discotheek is aanzienlijk. "Er is heel veel waterschade en ook het dak ligt grotendeels open", zegt Derieuw. "De Mirano zal waarschijnlijk dus een tijdje dicht moeten blijven om de nodige herstellingswerken uit te voeren."

Meest gelezen