Arro Ieper

Extra politiepatrouilles voor 100 dagen in Ieper en Poperinge: nu al voetzoekers in beslag genomen

In Ieper en Poperinge stuurt de politie vanaf morgenavond extra patrouilles op pad. Vrijdag vieren de scholieren daar naar jaarlijkse gewoonte hun 100 dagen, maar dat is vorig jaar wat uit de hand gelopen.

Vorig jaar schreef de politie 56 GAS-boetes uit, vooral voor het afsteken van voetzoekers en openbare dronkenschap. Gisteren werden er al 2 leerlingen betrapt die bommetjes aan het gooien waren. Ze moesten hun voorraad afgeven en riskeren een GAS-boete van 60 euro. "We merken  dat scholieren de voetzoekers makkelijk online kunnen kopen. Vaak hebben ze grote voorraden bij zich. Vorig jaar hebben we een hele tafel vol vuurwerk en voetzoekers in beslag genomen", zegt Glenn Verdru van politiezone Arro Ieper.

Vaak hebben scholieren grote hoeveelheden vuurwerk en voetzoekers bij zich

Glenn Verdru, politie Arro Ieper

Extra politiepatrouilles donderdagavond

Om te vermijden dat er, zoals vorige maand in Roeselare, mensen brandwonden oplopen tijdens de 100-dagenviering, wordt er dus extra gepatrouilleerd. "Vanaf morgenavond zijn er effectief 2 extra ploegen per stad die patrouilleren", zegt Verdru. "Ieder jaar zijn er scholieren die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis met een alcoholintoxicatie. We houden dus een extra oogje in het zeil."  

Meest gelezen