Bus van Flixbus
FlixBus

FlixBus van en naar Gent groot succes: "Ruim 40 procent meer passagiers"

Het internationale busbedrijf FlixBus heeft op 1 jaar tijd 41 procent meer mensen van en naar Gent vervoerd. De opvallende stijging is, volgens het bedrijf, onder meer te wijten aan het feit dat FlixBus rechtstreekse verbindingen met andere grote Europese steden aanbiedt. Voor trein- of vliegtuigreizen moeten Gentenaars vaak nog een omweg maken via Brussel. 

"Gent is 1 van onze meest populaire reisbestemmingen in de Benelux", vertelt Linde Olde Hampsink van FlixBus. "Veel bezoekers die onze bus nemen komen uit Parijs, Amsterdam, Rijsel en Rotterdam. Voor hen is het een goed alternatief voor een ander vervoermiddel want de bus brengt je rechtstreeks naar Gent. Je hoeft helemaal niet over te stappen. Het is dus minder gedoe", verklaart Olde Hampsink.  

Ook Gentenaars vinden vlot de weg

Maar niet alleen toeristen gebruiken de FlixBus om naar Gent te komen. Inwoners van de Arteveldestad zien het steeds vaker als manier om te citytrippen. "Ook in de andere richting zien we dat er meer mensen met de FlixBus op reis gaan. We bieden vanuit Gent rechtstreekse verbindingen aan naar 63 Europese bestemmingen."

Ook ecologischer?

De populariteit van FlixBus heeft niet alleen te maken met de rechtstreekse verbindingen. Wat zeker ook een rol speelt, is de goedkope prijs.  Het bedrijf beweert zelf ook dat een rit met FlixBus beter is voor het milieu dan een andere reismanier. "We maken gebruik van de meest moderne en groene motoren. Onze bussen zitten ook altijd goed vol en daardoor is onze CO2-uitstoot een pak lager dan een treinrit op middellange afstand of een korte vliegtuigreis."

Hier en daar komt er wel kritiek op FlixBus. Sommige gebruikers vinden de ritten niet altijd comfortabel. Soms zijn de reistijden ook lang omdat de bus nu eenmaal vaak stopt onderweg. 

3 miljoen reizigers op jaar tijd

Exacte cijfers over het aantal passagiers voor Gent wil FlixBus niet geven. "Gent is erg populair maar we geven geen precieze aantallen vrij. Wel zien we op een jaar tijd bijna een verdubbeling." Ook in Antwerpen, Brussel en Brugge doet de FlixBus het erg goed. 

Meest gelezen