Maaseikenaar eet élke dag biefstuk met friet: "Soms zelfs twee keer per dag"

Gisteren las je nog het verhaal van Rudy Gybels uit Schaffen die élke dag naar de frituur gaat voor een bakje friet. Hub Vermeulen uit Maaseik gaat nog een stapje verder, zegt hij in Het Belang van Limburg. Hij eet al 37 jaar lang elke dag bíéfstuk met friet. “Ik krijg niets anders binnen."

De vraag “Wat schaft de pot vanavond?” valt niet zo vaak ten huize Vermeulen, vertelde Hub aan de telefoon in "Start Je Dag" bij Radio 2 Limburg. Hub Vermeulen eet namelijk elke dag hetzelfde: biefstuk met friet. “Mínstens één keer per dag zelfs. Het gebeurt ook wel eens dat ik het twee keer per dag eet”, voegt Hub er onmiddellijk aan toe. 

Hub blijft niet bij zijn standaardavondmaal enkel omdat hij het lekker vindt. “Het is gelukkig wel mijn lievelingseten, maar ik krijg ook niets anders binnen. Ik verdraag al sinds mijn jeugd niets anders meer. Van andere gerechten word ik niet ziek, maar als ik ze eet, komt het er wel onmiddellijk weer uit”, lacht Hub. 

Mijn vrouw hoeft haar hoofd niet te breken over wat ze 's avonds moet klaarmaken.
Hub Vermeulen

De eetgewoonte gaat al heel lang mee. 37 jaar om precies te zijn. “Ik doe het al sinds dat ik rond mijn twintigste het ouderlijk huis heb verlaten. Daarvoor kreeg ik het van mijn ouders tweemaal per week, op woensdag en op zaterdag. Maar nu dus elke dag. Daar is mijn vrouw overigens heel gelukkig mee. Zij hoeft haar hoofd niet te breken over wat ze moet klaarmaken ’s avonds”, lacht Hub. “Zij maakt gewoon iets voor zichzelf klaar.”

Diëtiste Ine Bosmans uit Kinrooi raadt zulke eetpatronen ten stelligste af. “Gelukkig kom je dit zeer zelden tegen”, vertelt Bosmans, die zelf zeer verbaasd was toen ze het nieuws vernam. “Je kan beter zoveel mogelijk gevarieerd eten. Ik zou Hub aanraden om stap per stap te beginnen met andere gerechten. Maar best niet in één keer plots overschakelen, want hij is ander voedsel niet gewend. Wij raden aan om gemiddeld één keer om de twee weken frieten te eten. Eén keer per week maximaal.”

Meest gelezen