Kapster uit Gooik mag naar Eurovisiesongfestival: "Ik wil Alex Callier een beter kapsel geven" 

Lindsay Schets, een kapster uit Gooik, mag in mei naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ze gaat daar de artiesten coifferen voor ze het podium op moeten. Lindsay is één van de drie Belgische kappers die mee gaat naar Rotterdam. Wie ze juist mag knippen, weet ze nog niet. Maar ze hoopt op Alex Callier of presentator Jan Smit.

Lindsay (midden op de foto) heeft een kapsalon in Gooik, daar werkt ze met een team van elf kappers. En in mei mag ze naar het Eurovisiesongfestival. "Er zijn drie Belgische kappers die tijdens het Eurovisiesongfestival backstage de haren mogen verzorgen van de artiesten, en ik ben één van hen. Dit is echt geweldig, met artiesten werken is voor een kapper een droom."

En hoe zijn ze bij Lindsay in Gooik terechtgekomen? "Eerst hebben ze een selectie van Belgische kapsalons gemaakt, en uit die lijst heeft de hoofdsponsor van het Eurovisiesongfestival kappers gekozen. Wij werken in ons kapsalon met de producten van de hoofdsponsor."

Ik ben blij dat de bakkebaarden van Alex Callier verdwenen zijn 

Kapster Lindsay

Het is nog niet duidelijk welke artiesten Lindsay onder handen zal nemen, maar ze hoopt wel dat Hooverphonic en Alex Callier in de kappersstoel zullen zitten. "Ik hoop dat we de Belgische artiesten mogen coifferen. Maar we zijn sowieso fier, ook als het de buitenlandse artiesten zijn."

En het is Lindsay natuurlijk niet ontgaan dat Alex Callier van Hooverphonic sinds kort een nieuwe look heeft: "Ik vind het beter nu. Ik vond zijn bakkebaarden niet top, dus ik ben blij dat die verdwenen zijn. Maar misschien kan ik hem wel helpen om een nog betere coupe te creëren." En Lindsay wil ook graag het kapsel van de presentator van het Eurovisiesongfestival verzorgen, van Jan Smit: "Ik ben eigenlijk al van kleins af aan fan van Jan Smit, dus het zou méér dan een droom zijn als ik zijn haren mocht knippen of goed leggen."

Meest gelezen