Na maandenlang defect: "Roltrappen station Leuven moeten eind maart hersteld zijn"

De roltrappen in het station van Leuven zijn al sinds begin januari stuk. Dat komt omdat de voetgangerstunnel onder het station onder water liep, door werken aan het naastgelegen Martelarenplein. Maar de NMBS belooft nu een oplossing: tegen eind maart moeten de roltrappen hersteld zijn. "Een hele klus", zegt Bart Crols van de NMBS 

Sinds begin januari liggen de roltrappen in de tunnel van het station van Leuven stil.  Aan het naastgelegen Martelarenplein wordt een nieuwe fietsparking gebouwd, maar door die werken is grondwater in de voetgangerstunnel onder het station gelopen. Het gevolg: het mechanisme van alle roltroppen ging stuk.   

Oplossing niet eenvoudig

Een oplossing vinden was blijkbaar niet eenvoudig, zegt Bart Crols van de NMBS. "Bij die overstroming is het mechanisme fors beschadigd. Dat betekent dat heel wat stukken vervangen moeten worden. De bestelling daarvan neemt tijd in beslag. Ook de herstelling op zich is complex. Maar we kunnen nu eindelijk van start gaan." 

We willen ons nogmaals excuseren voor de hinder. Maar we hopen dat eind maart alles hersteld is. 

NMBS-woordvoerder Bart Crols

Reizigers moeten nog wel een maand geduld hebben. "We willen ons daarvoor nogmaals excuseren. Maar we maken ons sterk dat eind maart alles hersteld is", zegt Crols.  De timing van de werken zal ook worden uitgehangen in het station. 

Meest gelezen