Foto: Radio 2

Net vernieuwde voetpad De Keyserlei opnieuw opengebroken omdat kabel van 70 meter plots verdwenen is

Het voetpad op de hoek van de De Keyserlei en de Frankrijklei in Antwerpen is opnieuw opengebroken. Het was nog maar net vernieuwd tijdens de werken aan de Noorderlijn. Reden is dat een kabel van 70 meter lang spoorloos verdwenen is. Fluvius staat voor een raadsel. 

In 2013 had Fluvius een kabel van 70 meter lang klaargelegd voor als de werken aan de Noorderlijn achter de rug zouden zijn. Maar toen Fluvius de kabel wilde aansluiten aan een schakelpost, bleek hij weg te zijn. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 

Het zou kunnen dat de kabel gestolen is of per ongeluk weggehaald door een andere aannemer

David Callens (Fluvius)

"We weten niet hoe de kabel is kunnen verdwijnen", zegt David Callens van Fluvius. "Tijdens werken de afgelopen jaren is de straat wel verschillende keren opengelegd. Het zou dus kunnen dat de kabel gewoon gestolen is, of per vergissing weggehaald is door een andere aannemer. De kabel stond niet onder spanning, daarom is misschien gedacht dat die kabel overbodig was."

Fluvius had geen andere keuze dan het voetpad volledig opnieuw open te breken. De nieuwe kabel is vannacht klaargelegd. Tegen het einde van volgende week zou het voetpad af moeten zijn. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen