Cinema Central

Oplichters misbruiken naam dorpscinema Ninove: gewonnen filmtickets zijn vals

Dorpscinema Cinema Central in Ninove is het slachtoffer geworden van oplichters. Onder het mom van een valse facebookpagina en gewonnen filmtickets proberen ze geld af te troggelen bij bioscoopbezoekers. "Ik heb al verschillende mensen moeten teleurstellen", vertelt uitbater Paul Raes. 

Oplichters hebben een valse facebookpagina gemaakt op naam van Cinema Central in Ninove. Ze contacteren de fans van de échte facebookpagina met het bericht dat ze tickets hebben gewonnen.  Alleen moeten die fans daar nog 1 euro verzendkosten voor betalen.  Maar wie betaalt, riskeert om veel meer geld kwijt te raken, want zo wordt een heel duur abonnement geactiveerd. 

Geen gratis filmtickets

Ondertussen contacteren verschillende bezoekers van Cinema Central de uitbaters met de vraag wanneer ze hun gratis filmtickets zullen ontvangen. "Ik vind het rotslecht voor de mensen die denken dat ze gewonnen hebben. Ik kan ze geen tickets geven en moet ze teleurstellen", vertelt uitbater Paul Raes bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hij begrijpt niet waarom zijn kleine dorpscinema wordt geviseerd. "Wij bestaan 101 jaar en komen amper rond, dus gratis filmtickets uitdelen kunnen we helaas niet."

Valse facebookpost

Sociale media worden steeds vaker gebruikt om mensen op te lichten. Waarom net de dorpscinema van Ninove er is uitgepikt blijft een raadsel. "Misschien omdat wij afhankelijk zijn van een trouw publiek. Wij zijn een kleine zaak en kennen de meeste van onze bezoekers persoonlijk. Het is jammer dat dat vertrouwen nu wordt geschaad", aldus Raes.

Op de échte facebookpagina van Cinema Central staat volgende waarschuwing:

Meest gelezen