foto: Henk Decock

Papa van Ketnet-musicalster Arne Decock: "1 jaar na zijn dood ziet hij zijn bos nu groeien"

 

Op 17 februari was het precies een jaar geleden dat de jonge Arne Decock uit Aartselaar overleed na een tragisch ongeval aan de spoorweg in Boom. Hij was 18 en een veelbelovend musicaltalent. Op zijn jeugdige leeftijd had hij al een hoofdrol gespeeld in de Ketnetmusical ‘Kadanza T2gether’. 
Het grote verdriet van zijn ouders, zus, familie en vrienden blijft, maar er was het afgelopen jaar ook heel veel positieve energie die hen op de been hield.

Ondernemers Zonder Grenzen (OZG)

"Toen we de begrafenis van Arne aan het organiseren waren, hebben we meteen beslist om een goed doel te steunen i.p.v. bloemen of kransen aan de mensen te vragen", vertelt de papa van Arne, Henk Decock, in het middagprogramma van Radio 2 Antwerpen. "Zo was er al snel sprake van het Bos van Arne."

Arnes ouders kwamen via familie in contact met Ondernemers Zonder Grenzen (OZG). Die planten bossen aan de rand van de woestijn en zorgen zo dat de omgeving leefbaar blijft voor de plaatselijke bevolking. Om geld in te zamelen voor die bebossingsprojecten organiseren zij o.a. gesponsorde fietsevenementen.

"Fietsen is helend. Je kan je verstand eens op nul zetten en je gedachten laten lopen"

Fietsen in Senegal

Op een bepaald moment kreeg Henk de vraag van OZG of hij samen met een aantal CEO's wilde meedoen met een gesponsorde fietstocht door Senegal. De tocht zou langs het  Bos van Arne gaan. OZG had uit eerbetoon voor Arne die naam aan een stukje bos gegeven met de bedoeling de gedachte aan hem letterlijk levend te houden. Iedereen die wil, kan het bos nog altijd laten groeien.
"Het bos was al 200 ha en door de sponsoring voor onze fietstocht komen er nog eens 1000 ha bij", voegt Henk er niet zonder emotie aan toe.

Foto van Arne

De schoonbroer van Henk had er redelijk snel na de dood van Arne al voor gezorgd dat er een bordje met zijn naam aan een boom in het bos in Senegal hing. Henk heeft er nu onlangs zélf een foto van Arne bij gehangen. "Een mooier symbool van leven is er eigenlijk niet en door die foto ziet Arne bij wijze van spreken zijn bos groeien. Zo blijft hij verder leven en meewerken aan een goed milieu. Dat geeft ons, zijn ouders en zus, het gevoel dat hij niet vergeten wordt."

Wie graag een boom plant in het Bos van Arne, vindt meer info op de website van Ondernemers Zonder Grenzen.

Meest gelezen