Privébewakingsagenten moeten veiligheid bewaken op 3 provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen gaat een half miljoen euro vrijmaken voor de bewaking van drie van haar recreatiedomeinen. Ze schakelt daarvoor een extern bedrijf in dat zal instaan voor de veiligheid in De Ster (Sint-Niklaas), De Gavers (Geraardsbergen) en Nieuwdonk (Berlare). 

Oost-Vlaanderen wil de veiligheid op verschillende provinciale domeinen garanderen tijdens drukke periodes door privéagenten in te zetten. De provincie heeft een contract afgesloten met een externe bewakingsfirma. “Het voordeel is dat we zo met een oproepingssysteem kunnen werken”, zegt gedeputeerde Annemie Charlier (N-VA). “Op die manier kunnen we het veiligheidsgevoel bij onze bezoekers garanderen, ook tijdens grotere evenementen. We zetten de agenten enkel in als het druk  is of als er mooi weer voorspeld wordt. Op andere momenten hoeft het niet.”

Enkel de helft van de domeinen bewaakt

De provincie had eerder al een contract voor bewaking voor domeinen De Ster en De Gavers. “Aangezien die binnenkort aflopen, komt er nu 1 nieuw eengemaakt contract”, gaat Charlier verder. “Domein Nieuwdonk in Berlare is sinds begin vorig jaar ook in provinciehanden en wordt nu ook in dat contract opgenomen. ” 3 andere provinciale domeinen moeten het zonder bewaking stellen. "Sommige domeinen zijn gewoon te groot om op die manier te beveiligen, zoals domein Puyenbroeck in Wachtebeke", legt Charlier uit. 

500.000 euro

Voor het nieuwe raamcontract zal Oost-Vlaanderen een half miljoen euro vrijmaken. Daarmee zijn de 3 domeinen voor 4 jaar bediend.

Meest gelezen