Radio 2

Opnieuw vleesballen met gif gevonden in Kapelle-op-den-Bos: "Mogelijk copycat aan het werk"

In Kapelle-op-den-Bos is er bijna weer een hond overleden nadat hij gebeten had in een vleesbal met gif. Het dier kon gelukkig nog gered worden. De vergiftigde vleesbal werd deze keer gevonden op de Langsweg langs het spoor in Ramsdonk. Daar werden in totaal acht gifballen gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

In Kapelle-op-den-Bos zijn er opnieuw vleesballen met gif gevonden. De eigenaar van hond Jules had gelukkig tijdig opgemerkt dat z'n hond in een gifbal gebeten had. De dierenarts slaagde erin om de hond te doen overgeven. Hij wordt nu behandeld en is stabiel.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een zieke geest die kopieergedrag vertoont
Dierenartsencentrum Anthemis

Bij het dierenartsencentrum Anthemis vraagt men om alert te blijven en je hond kort aan de lijn te houden bij het wandelen: “Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een zieke geest die kopieergedrag vertoont.”

De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft in totaal acht gehaktballetjes met vergif langs de fietssnelweg gevonden. Het blijkt hier om ander vergif te gaan dan dat eerder werd teruggevonden in de Bormstraat en het zou ook minder snel inwerken.

Niet de eerste keer

Afgelopen weekend zijn er in Kapelle-op-den-Bos drie honden gestorven door vergiftiging. De beestjes kwamen telkens met vergiftigingsverschijnselen bij de dierenarts en stierven binnen de tien minuten.

De politie vraagt om goed te blijven uitkijken wanneer je je hond uitlaat en om alle verdachte zaken te melden via het oproepnummer 0800 90 333 of via e-mailadres pz.klm@police.belgium.eu

Hond Jules stelt het ondertussen weer goed.

Meest gelezen