Radio 2

Week tegen Pesten: Koningin Mathilde bezoekt Tuinbouwschool in Melle

Koningin Mathilde heeft een bezoek gebracht aan de GO! Tuinbouwschool van Melle. Ze kwam er met de leerlingen praten over pesten. 

De Tuinbouwschool in Melle heeft een mooie projectwerking rond pesten. "Elke maandagochtend doen we een proactieve cirkel met de klas. Dan doen we een gesprek over vanalles. Over pesten, hoe dat gebeurt, hoe specifieke voorvallen zijn verlopen. En dan krijgen we soms een opdracht. Bijvoorbeeld een complimentje geven aan een klasgenoot", legt een leerling uit. "Vandaag hebben we zo'n cirkel gevormd samen met de koningin. Dat was wel heel bijzonder."

"De koningin luisterde heel alert"

"Ik was heel zenuwachtig, want ik zat naast de koningin", giechelt een klasgenote. "Zeker toen ik aan het woord mocht komen, was ik heel bang. Maar eenmaal ik begon met praten, waren de zenuwen over. Want de koningin was heel lief en open. Ze heeft heel alert naar iedereen geluisterd." 

"Pesten op school en onder jongeren is een prioritair thema voor de Koningin”, aldus het Koningshuis. Het is deze week trouwens ook de Vlaamse week tegen Pesten.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen