Videospeler inladen...

Zwemmen tussen haaien en vissen kan in Rozebroeken in Gent met virtual reality-bril: “Soms is het een beetje eng”

Tijdens de krokusvakantie kan je het zwembad Rozebroeken in Gent bezoeken met een virtual reality-bril. Zwemmers lijken er wel tussen de haaien, tropische vissen en scheepswrakken te snorkelen. “Het is superleuk, maar soms een beetje eng”, vertelt Daan die het voor het eerst mocht uittesten.

Als eerste zwembad in ons land kan je in LAGO Rozebroeken in Sint-Amandsberg in Gent terecht voor "virtual reality"-zwemmen. Wie zo’n speciale bril op zijn neus zet, komt met een vingerknip in de zee terecht. “Het lijkt wel of ik echt in de oceaan zwem”, klinkt het. 

Op ruimtereis

Je kan de attractie uittesten in een ondiep zwembad. Daar word je dan vastgehaakt aan de rand zodat je maar enkele meters ver kan snorkelen. “De VR-brillen hebben twee programma’s”, legt centrummanager Thomas De Vetter uit. “Er is een programma waarmee je in de zee zwemt en een programma waarmee je op ruimtereis gaat. Het water versterkt het gevoel dat je in de diepe zee of de ruimte vertoeft.”

Ik heb jaren gedoken, dus het roept veel herinneringen op

Enthousiast testpubliek

Jong en oud reageerden alvast dolenthousiast. “Ik heb jaren gedoken, dus het roept veel herinneringen op”, vertelt Paul die met zijn kleindochter Anna kwam zwemmen. “Het lijkt echt op de realiteit. Anna vond het ook heel erg leuk.” 

Daan kreeg als eerste de VR-bril op zijn neus en vond het dan ook een unieke ervaring. “Het is superleuk, maar soms wat eng. Ik heb enkele mooie vissen, een scheepswrak en zelfs haaien gezien. Ik ben niet bang van de haaien. Je moet er gewoon even naar kijken en dan rustig verder zwemmen. Ze zijn niet gevaarlijk”, stelt Daan gerust.

Beurtrol

De 10 brillen, die samen zo’n 50.000 euro kosten, blijven slechts een week in Rozebroeken in Sint-Amandsberg. Het laatste weekend van de krokusvakantie verhuizen ze naar de Meerminnen in Beveren. Daarna gaan ze weer naar andere LAGO-vestigingen. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen