Radio 2

Koppel trouwt vandaag in Diest: "20/02/2020 is huwelijksdatum die je niet makkelijk vergeet"

Katleen en Christophe trouwden vandaag om elf uur in het stadhuis van Diest. "We hebben bewust voor deze datum gekozen. Het is gemakkelijk om zo'n datum te onthouden", zegt Katleen. Schepen Monique De Dobbeleer, die het huwelijk voltrok, had het over een "miraculeuze" datum. 

Katleen en Christophe wonen al 24 jaar samen. Ze beslisten pas nu om te trouwen. Ze hebben twee kinderen. "Onze dochter is geboren op 5 mei 2005", legt Katleen uit. "05/05/2005 vonden we een mooie combinatie. Dus gingen op zoek naar een speciale datum die we ook goed konden onthouden. 20/02/2020 was gewoon te mooi om niet op deze datum te trouwen."

Datum belangrijker dan de dag

Katleen en Christophe vonden het geen probleem dat ze op een donderdag moesten trouwen. "Dat was geen bezwaar. De datum was voor ons meer van belang dan de dag. Onze familie en vrienden hebben zich vandaag ook kunnen vrijmaken. En ook op het werk toonden ze begrip."

Meest gelezen