Boot met brugonderdelen kan niet onder brug over het Albertkanaal in Beringen

In Tervant is in de vooravond een te hoog geladen boot gestrand net voor de brug over het Albertkanaal.  Er moest water in het ruim gepompt worden om de boot wat dieper in het water te laten zinken. Die procedure wordt wel vaker toegepast, zegt de Vlaamse Waterweg.

Een visser langs het Albertkanaal zag het allemaal gebeuren.  "Het schip is moeten terugvaren", zegt hij. " En nu zijn ze dus bezig met het vol te pompen met water zodat het wat zakt en ze toch onder de brug door kunnen". 

Geen paniek, het gaat om een gangbare procedure bij speciale transporten

Liliane Stinissen

Bij de Vlaamse Waterweg zijn ze niet verrast door de manoeuvres van de schipper. "Het ging om een speciaal transport", legt Liliane Stinissen uit. "De schipper moet dan onderweg bekijken of hij vlot door kan. Soms ligt de boot ook even stil om andere boten te laten passeren."

Na een uurtje kon de boot verder varen richting Hasselt. "De boot is onderweg met de onderdelen voor de nieuwe spoorwegbrug over het Albertkanaal in Kuringen. Die wordt eind april gemonteerd."

Meest gelezen