Blankenbergse school niet vervolgd voor 2 verbrande kleuters

D'Oefenschool in Blankenberge is niet verantwoordelijk voor het ongeval waarbij twee kleuters verbrand raakten. Dat zegt het parket na een onderzoek. De kleuters waren over de middag aan het spelen rond een buffetkar. Toen ze aan die kar gingen hangen, viel ze om en kregen ze het water van een au bain-marie over zich.

Op 8 februari vorig jaar sloeg kort na de middag het noodlot toe in d'Oefenschool in Blankenberge. De kindjes van de eerste kleuterklas zaten met hun juf in de refter. In het lokaal stond een buffetkar met het middageten. Bakken met heet water hielden het eten warm. Drie jongetjes speelden bij de kar en gingen hangen aan de stalen buizen waar de plateaus op moeten staan. De kar begon te wankelen en het hete water en het eten vielen over de kleutertjes.

Maandenlang revalideren

De gevolgen waren zwaar: twee kinderen raakten zwaar verbrand en moesten maanden revalideren. Een van de jongetjes draagt tot op vandaag nog steeds een speciaal drukmasker en zal de komende maanden nog verschillende operaties moeten ondergaan.

Niemand verantwoordelijk

Het parket van Brugge startte na het incident een opsporingsonderzoek om na te gaan of er eventueel fouten zijn gemaakt en of iemand verantwoordelijk was voor het incident. Dat blijkt nu niet het geval te zijn, want het parket heeft beslist om de zaak te seponeren. Niemand zal dus vervolgd worden voor het ongeval. De directie van d’Oefenschool wil liever niet meer reageren op het incident. Ook de mama van de zwaarst verbrande kleuter wil op dit moment geen commentaar kwijt.

Meest gelezen