De Colruyt-supermarkt in Knokke-Heist baadt in het donker.

Grote stroomonderbreking aan de kust veroorzaakt door aannemer, alle hinder is voorbij

In Zeebrugge, Blankenberge en Knokke-Heist hebben duizenden gezinnen zonder stroom gezeten. Ook in (delen van) andere gemeenten waren er problemen. De panne duurde meer dan een uur, en begon rond half tien. Volgens hoogspanningsbeheerder Elia lag de oorzaak bij een aannemer die een boring uitvoerde en daarbij een hoogspanningskabel had geraakt. Alle hinder is intussen weer voorbij. 

Sinds 9.30 uur zaten verschillende gemeenten aan de kust zonder stroom. Knokke-Heist was het zwaarst getroffen, daar was helemaal geen stroom meer. Ook delen van Zeebrugge, Blankenberge en Lissewege hadden geen elektriciteit. Rond 10.45 uur hadden Fluvius en Elia de problemen opgelost.

"De oorzaak lag bij een aannemer die een boring uitvoerde en daarbij een hoogspanningskabel had geraakt. Daarop is een veiligheidssysteem gestart dat verschillende distributieposten stillegde", zegt Marleen Vanhecke van hoogspanningsbeheerder Elia. 

Het treinverkeer tussen Brugge en Zeebrugge werd onderbroken. De Kusttram reed niet tussen de haltes Duinse Polders en Knokke Station, er reed een pendelbus. De Roskambrug op de A11, bij Brugge, ging niet meer naar beneden, wat leidde tot lange files in beide richtingen.

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen