Radio 2

Fans Lokeren steunen elkaar op wake aan stadhuis: "We moeten blijven hopen"

Meer dan 200 supporters van SK Lokeren hebben woensdagavond een wake gehouden aan het stadhuis. De club uit tweede klasse staat akelig dicht bij een faillissement. Dat nieuws is hard aangekomen bij de supporters van de club. Zij hopen dat er vrijdag toch nog een oplossing uit de bus komt.

Op uitnodiging van sfeergroep "Authentics" hielden zowat 250 fans van Sporting Lokeren een actie aan het stadhuis. "Deze samenkomst is op een mythische plaats, namelijk aan hetzelfde stadhuis waar in 1970 Sporting Lokeren tot stand kwam uit de fusie tussen Standaard en Racing Lokeren", zei organisator Jens Van Der Voorden. "Deze club bestaat bijna 50 jaar."

Burgemeester Filip Antheunis was ook bij de wake: "Het is voor mij ook een zeer moeilijke periode, dan toch als supporter van Lokeren. Ik was erbij als klein manneke 50 jaar geleden, dus het is niet zo evident. Maar ik moet mij rechthouden, en ik ben de burgemeester van de stad en ik zal voor de bevolking en onze club alles doen wat we kunnen doen."

Het is een heel moeilijke periode, ik was er ook bij als klein manneke 50 jaar geleden

Burgemeester Filip Antheunis van Lokeren

"Dit doet pijn", klonk het bij de aanwezige fans. "We blijven hopen, je moet wel. Lokeren is de club van mijn hart", vertelde een supporter. "Ik houd er nog geen rekening mee dat de club stopt. Al zal er wel al een grote naam op de proppen moeten komen om het schip drijvende te houden, een investeringsgroep."

Radio 2

In het huidige bestuur is er amper nog vertrouwen. "Het is belachelijk hoe wij als fans aan de kant gezet worden", zei nog iemand. "Er is ons al veel wijsgemaakt. Mijn liefde voor het voetbal zou stoppen na Sporting Lokeren."

De Lokeren-fans kwamen samen aan het stadhuis

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen