Foto: Belga

Mol stelt ambtenaar aan om bouwovertredingen aan te pakken: "Overtredingen blijven nu te vaak onbestraft"

De gemeente Mol wil bouwovertredingen en bouwmisdrijven kordater aanpakken. De gemeente stelt later dit jaar een ambtenaar aan die zich uitsluitend daarmee zal bezighouden. Ze gaat ook nauwer samenwerken met onder andere politie en parket.

De taak van de ambtenaar zal zijn om te checken of alles gedaan werd zoals het in de vergunning werd aangegeven. "Nu wordt er vaak geen gevolg gegeven aan overtredingen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Andreas Verbeke. "Een typisch voorbeeld: iemand gaat een woning zetten op een stuk bouwgrond en moet daarvoor enkele bomen kappen. De voorwaarde in de bouwvergunning is dat de eigenaar dan achteraf ook nieuwe bomen moet aanplanten. In de praktijk zal dat vaak niet gebeuren en wordt dat ook niet gecontroleerd, maar wij willen dat in de toekomst dus wel doen." 

In de praktijk blijven bouwovertredingen nog vaak onbestraft

Schepen van Openbare Werken Andreas Verbeke

Mol wil ook nauwer samenwerken met afvalintercommunale IOK, de Vlaamse overheid, politie en parket. 

De gemeente benadrukt dat ze geen heksenjacht wil houden. Ze zal de overtreders eerst aansporen om de nodige aanpassingen te doen. Als dat niet werkt, kunnen ze nog altijd juridische stappen zetten. 

De gemeente is  nog op zoek naar iemand die de job wil doen.

Meest gelezen