PLAN B aflevering #20: "Terug naar af!" 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.

We zijn "terug naar af" in de hele regeringssaga. Dat zegt  Ivan De Vadder (VRT) , nadat de koning Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open VLD) aangesteld heeft om de formatie op het juiste spoor te krijgen. "Dit is een afkoelingsperiode. Er is kwaad bloed tussen de verschillende partijen. Dat moet kalmeren en dat doe je door deze klassieke opstelling naar voren te schuiven." Want de oproep van PS-voorzitter Paul Magnette heeft niet echt geholpen om de gemoederen te bedaren bij de CD&V.  En bij de Open Vld heerst er een strijd om het voorzitterschap. Allemaal elementen die ervoor kunnen zorgen dat er niet meteen een nieuwe regering in de steigers staat.  Dat vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) aan Alain Gerlache (RTBF).

Meest gelezen