Ros Beiaard bekend tot in Hollywood: Disneytekenaar schildert het Ros

De bekende Amerikaanse illustrator John Zeleznik heeft het Ros Beiaard getekend. Zeleznik is tekenaar bij Disney en Marvel. Hij leerde het Ros kennen door de verhalen van Peter Goossens, een uitgeweken Dendermondenaar die in Hollywood woont. Goossens vertelde zo enthousiast over zijn geboortestad en over het Ros Beiaard dat Zeleznik een schilderij maakte. En daar worden nu ook afdrukken van verkocht.

Peter Goossens ontmoette Zeleznik een aantal jaren geleden in Los Angeles. Goossens is al van kleins af aan gefascineerd door het Ros. Kleine Peter zag het Ros Beiaard voor het eerst in de jaren zeventig. Hij was geprikkeld door het Ros dankzij zijn lerares en de vele unieke foto’s die hij als kind bewonderde. Ook de strips van “De Rode Ridder” versterkten de fantasie van Peter Goossens.

Van Dendermonde tot Los Angeles uit liefde

Goossens ruilde zijn geboortestad in voor Californië uit liefde voor zijn vrouw. Samen hebben ze drie zonen, twee van zijn zonen kregen “Dender” en “Bayaard” als middelste naam. Goossens en zijn gezin zijn ook paardenliefhebbers. Zo hebben ze een Belgisch trekpaardhengst die ze “Bay” noemen uit eerbetoon voor Dendermonde. De legende van het Ros is dus “alive and well” aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Nog voor Peter  Goossens verhuisde, was hij manager van de Club Ckomilfoo in Dendermonde. Sinds zijn vertrek, heeft hij wel nog geen enkele Ros Beiaardommegang gemist. Voor de ommegang komt hij graag terug uit Amerika.

Meest gelezen