Harold Versteeg

Sandra Kim treedt samen met andere oud-winnaars op tijdens finale van het Songfestival

Het Songfestival bestaat 65 jaar. Om dat te vieren zullen tijdens de finale van de liedjeswedstrijd in Rotterdam zeven oud-winnaars een medley brengen. Ook de enige Belgische winnares, Sandra Kim, doet mee. 

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam zullen zeven oud-winnaars optreden. Dat heeft Songfestival-eindredacteur Gerben Bakker bekendgemaakt, schrijft NOS.nl.

Drie Nederlandse winnaars zullen op het podium staan. Dat zijn Lenny Kuhr ("De troubadour", 1969), Getty Kaspers van Teach-In ("Ding-a-dong", 1975) en Duncan Laurence ("Arcade", 2019). De twee andere Nederlandse winnaars, Corry Brokken en Teddy Scholten, zijn al overleden.

Lenny Kuhr op het Songfestival van 1969:

Maar ook de Belgische songfestivaltrots Sandra Kim ("J'aime la vie", 1986), de Italiaanse Gigliola Cinquetti ("Non ho l'età", 1964), het Ierse duo Paul Harrington & Charlie McGettigan ("Rock 'n' roll kids", 1994) en de Noor Alexander Rybak ("Fairytale", 2009) zullen meezingen. 

Sandra Kim op het Songfestival van 1986:

En dat zijn niet de enige oud-winnaars die in de show te zien zullen zijn. Tijdens de halve finales en de finale zullen er nog enkele songfestivalbekendheden rondgereden worden in een taxi doorheen Rotterdam. Het gaat om de Ruslana ("Wild dances", 2004, Oekraïne), Anne-Marie David ("Tu te reconnaîtras", 1973, Luxemburg), Izhar Cohen van The Alphabeta ("A-ba-ni-bi", 1978, Israël) en Niamh Kavanagh ("In your eyes", 1993, Ierland).

De halve finales van het Eurovisiesongfestival vinden plaats op 12 en 14 mei. De finale is op 16 mei. De Belgische inzending dit jaar is "Release me" van Hooverphonic. De groep treedt aan in de eerste halve finale. 

Ruslana op het Songfestival van 2004:

Meest gelezen