SP.A-voorzitter Rousseau: "Paars-geel is dood, maar nog niet morsdood"

Volgens SP.A-voorzitter Conner Rousseau is er nog altijd een kleine kans op een federale regering met N-VA. Dat heeft hij gezegd tijdens een marktbezoek in Sint-Niklaas. "Paars-geel is dood, maar nog niet morsdood", zegt Rousseau. 

De SP.A is aan een tour langs de Vlaamse markten begonnen. Voorzitter Rousseau wil de marktbezoekers uit doeken doen hoe we uit de politieke impasse kunnen geraken. Het moet vooruitgaan, zegt hij, en zelfs een coalitie met de N-VA behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

"De paars-gele formule is dood, maar nog niet morsdood. Niets is onmogelijk, we moeten stoppen met te kijken naar wat niet kan. Laat ons kijken naar wat wel kan, vertrek daarom vanuit inhoud. Schrijf een een open tekst die een sociale ommekeer is en laat de partijen ja of neen zeggen."

"Laat de partijen dan maar uitleggen waarom ze wel vooruit willen met dit land of als ze neen zeggen waarom ze stilstand en chaos willen in het land. Laat ze dat maar uitleggen", zegt Rousseau die overigens ontkent dat zijn partij zich voorbereidt op nieuwe verkiezingen. 

Beluister hieronder het gesprek met Conner Rousseau in "De ochtend":

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen