Videospeler inladen...

Open VLD-jongerenvoorzitter over formatie: "Waar zijn politici mee bezig? Besef dat het om onze toekomst gaat"

Tess Minnens, de jongerenvoorzitter van Open VLD, is de politieke stilstand bij de regeringsvorming beu. "Waar zijn we in godsnaam mee bezig", vraagt ze zich af in "Vandaag" op Eén. "Beseffen de politici niet dat ze met onze toekomst bezig zijn?"

De jongerenvoorzitter uitte eerder deze week haar ongenoegen al via Twitter. "Eerlijk: het boeit me niet meer wat ze uitsteken in Brussel. Ik wil dat het vooruit gaat en dat politici werk maken van onze toekomst. Voor deze portie drama kijk ik naar een goede Netflix-serie, niet naar onze regeringsvorming", zo schreef ze.

Op die tweet kreeg ze geen reactie vanuit haar partij, ook niet van voorzitter Gwendolyn Rutten, zo vertelt ze in "Vandaag" op Eén. "Ik denk dat ze waardeert wat ik doe, maar ik betwijfel of er voldoende besef is dat de geloofwaardigheid bij de oudere generatie politici weg is en dat het belangrijk is om in te zetten op mensen zoals wij. Bovendien: wanneer iemand een gewaagde uitspraak durft te doen, wil plots niemand daarmee iets te maken hebben. Dat heb ik al vaker gemerkt."

Wanneer iemand een gewaagde uitspraak durft te doen, wil plots niemand daarmee iets te maken hebben

En toch blijft ze bij haar punt. "De ene keer is het goed, de andere keer is het slecht, dan is het weer ruzie, dan komen er lelijke memes (grappige afbeeldingen, red.) via Instagram naar elkaar. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Beseffen jullie (de politici, red.) niet dat jullie met onze toekomst bezig zijn?"

"Ik denk dat politiek een teamsport zou moeten zijn, maar dat is het nu te weinig", zegt Minnens. "Waarom is het zo belangrijk om zélf in de belangstelling te komen? Je wil toch gewoon werken om het goed te maken voor anderen? Ik verbaas me nog steeds van hoe hard het eraan toe gaat, terwijl dat niet nodig is."

Bekijk hier het volledige gesprek in "Vandaag". Daar schoof ook Oona Wyns, ex-gemeenteraadslid voor SP.A in Bredene, bij aan tafel. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen