radio 2

Tv-series doen interesse voor beroep van politie-inspecteur pieken: politiezone LRH moet mensen weigeren voor info-avond

Het beroep van politie-inspecteur is blijkbaar populair. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) moest zelfs mensen weigeren voor een info-avond van vanavond. Toch hebben veel politiezones op dit moment te weinig personeel.

Opvallend veel mensen hebben interesse om te gaan werken als politie-inspecteur. Dat zou te maken kunnen hebben met de tv-programma's die er de laatste jaren waren over de politie. Daar zien mensen wat het politiewerk inhoudt. Ondanks die interesse hebben heel wat Limburgse korpsen op dit moment te weinig personeel.

Om het tekort aan personeel aan te pakken, is er straks een infoavond bij de zone Limburg Regio Hoofdstad. Er komen 120 geïnteresseerden naar toe, maar er waren nog veel meer kandidaten.  Dorien Baens van de zone LRH :  "Die infoavond is natuurlijk maar een startpunt. De kandidaten moeten nog een hele selectie doorlopen." In die selectie zitten onder meer sportproeven en taalproeven. Maar de politiezone LRH hoopt dat van de 120 kandidaten die vanavond komen, er toch een aantal effectief  politie-inspecteur zullen worden. 

Meest gelezen