Pixabay

Verbazend veel Limburgse koppels trouwen op symbolische datum 20/02/20

In Limburg wordt er vandaag volop getrouwd. In alle gemeenten samen gaat het om 46 huwelijken. Veel koppels willen net vandaag trouwen vanwege de symbolische en gemakkelijk te onthouden datum: 20/02/2020. 

Pelt spant vandaag de kroon met de meeste huwelijken. Burgemeester Frank Smeets: “In onze gemeente trouwen er vandaag vijf koppels, en we vieren een gouden bruiloft. Natuurlijk zijn wij onlangs een fusiegemeente geworden, dus het aantal huwelijken per jaar is verdubbeld.”

Mike en Frederik zijn twee van de vele geliefden die per se vandaag willen trouwen. “Het was mijn idee”, vertelt Mike. “Ik ben heel slecht in data onthouden. Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat ik de verjaardag van Frederik kon onthouden. Als je dan je huwelijksverjaardag vergeet… Daar scoor je ook geen pluspunten mee”, lacht Mike. Dus dan hebben we voor een gemakkelijke datum gekozen.”

(Lees verder onder de foto)

Ook Frederik moet toegeven dat data onthouden niet z’n ding is. “Hetzelfde geldt voor sinds wanneer we samen zijn. We zijn er nog steeds niet uit. Volgens mij drie jaar geleden in mei, maar Mike denkt dan weer juni. Dit is een datum die we zeker niet kunnen vergeten.”

In Hasselt trouw in de stijl van de jaren '20

In Hasselt trouwen vandaag drie koppels. En die doen dat in de stijl van de jaren '20 van de vorige eeuw.  Het gaat om een project dat is uitgewerkt door studenten van de hogeschool PXL.

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen