Viseren inbrekers Sint-Pieters-Leeuw en Beersel? "Al 60-tal inbraken en meer dan 20 pogingen"

Sint-Pieters-Leeuw en Beersel lijken opnieuw geviseerd te worden door inbrekers. Sinds begin dit jaar werden er al een zo'n 60 effectieve inbraken gepleegd en meer dan 20 pogingen. De politie zet nu alles op alles en vraagt de inwoners om alert te zijn. 

Het is een vast gegeven dat inbrekers toeslaan tijdens de donkere wintermaanden. Maar in de politiezone Zennevallei zijn dieven dit jaar wel heel actief. "We merken een significante stijging van het aantal woninginbraken", zegt Wannes Monteyne. "Vooral de regio Beersel en Sint-Pieters-Leeuw worden getroffen.  Zo is er in Beersel al 30 keer ingebroken en tellen we 13 pogingen. In Sint-Pieters-Leeuw zien we een gelijkaardig aantal feiten en dit op slechts twee maanden tijd." 

We zetten extra patrouilles in en vragen aan bewoners om alert te zijn

Wannes Monteyne

De politie gaat nu extra patrouilleren tijdens de avond. "We zetten extra ploegen in dit zowel in burger als in uniform", verduidelijkt Wannes Monteye. "Daarnaast proberen we via patronen en getuigen te achterhalen hoe en waar de dieven toeslaan. Maar we vragen ook aan de inwoners om alert te zijn en onmiddellijk contact op te nemen met de politie als ze iets verdachts zien."

Meest gelezen