Volvo Trucks Gent drijft productie op en zoekt 200 interim-krachten: "De wereldwijde vraag is plots gestegen" 

Vrachtwagenbouwer Volvo Trucks in Gent wil in mei 200 extra mensen aan het werk hebben om de stijgende vraag naar vrachtwagens aan te kunnen. Het nieuws is opvallend want vorig jaar liet het bedrijf nog 250 tijdelijke krachten gaan. "Het is nu eenmaal een erg onvoorspelbare markt", verklaart Volvo Trucks. 

In de Gentse vestiging van Volvo Trucks moeten tegen mei 200 extra mensen aan de slag zijn om de 2000 vaste krachten te helpen om er meer vrachtwagens te maken. Dat is nodig om de bestellingen aan te kunnen die vanuit heel Europa en de rest van de wereld zijn binnengelopen. Het gaat om vrachtwagens van meer dan 16 ton.  Ook in de fabriek in Zweden zullen meer vrachtwagens gemaakt worden. 

Maanden werkzekerheid

"We gaan onze fabriek moeten aanpassen voor de extra productie. Dat doen we niet voor een paar weken. Voor de interim-krachten betekent het alleszins al werkzekerheid voor enkele maanden", benadrukt woordvoerster Vera Bostijn. 

(lees verder onder de foto)

Geen vooropleiding nodig

Volvo Trucks zoekt productiemedewerkers die vrachtwagens in elkaar helpen zetten en ook mensen voor de logistieke afdeling. Kandidaten hebben geen speciale vooropleiding nodig. "Ervaring en enthousiasme zijn natuurlijk een must. Voor absolute nieuwkomers voorzien we een intensieve interne opleiding op de werkvloer", verklaart Bostijn nog. 

Erg flucturende markt

Het nieuws dat Volvo Trucks nu extra mensen zoekt is opvallend want een jaar geleden liet het bedrijf nog 250 tijdelijke krachten gaan. "Jarenlang ging het eigenlijk heel erg goed in onze sector. Vorig jaar was er plots een terugval en hebben we onze productie daar ook aan aangepast. Maar de markt verandert bijna elke dag en daarom zoeken we nu dus opnieuw extra mensen",  legt Bostijn uit.  Volvo Trucks Gent is de grootste vestiging van het bedrijf ter wereld. Elk jaar rollen er bijna 40.000 vrachtwagens van de band. 

Meest gelezen